homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka reikt certificaten uit aan Vrijwilligers van het jaar 2021

ee2De Stichting Sawa heeft bij Assadaaka getuigschriften uitgereikt aan deelnemers van online trainingen voor personen die het Arabisch als moedertaal beheersen en de taal aan niet “native speakers” willen onderwijzen. De Stichting Sawa is een particulier initiatief.

Gedurende de bijeenkomst werden de aanwezigen hartelijk welkom geheten door rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community, namens het bestuur. Namens Stichting Sawa verwelkomde de heer Ahmed Said de mensen die zijn cursus voltooid hebben.

Ahmed Said heeft gedurende de CORONA periode een initiatief ontplooid om Arabisch talige migranten, hun eigen taal aan niet-Arabisch taligen te laten onderwijzen. In het gesprek vooraf aan de bijeenkomst stelde de heer Said, dat het ging om het eerste diploma dat de “deelnemers” na aankomst in Nederland zouden behalen.

Ahmed El Mesri, voorzitter van Asssadaaka nodigde de cursisten van Sawa uit om Nederlands te komen leren bij de Taalwinkel van Assadaaka. De Taalwinkel biedt kosteloos Nederlandse taalcursussen aan nieuwkomers die naadloos aan kunnen sluiten op de wettelijk verplichte inburgeringscursussen.

De Rotterdamse deelnemers aan de bijeenkomst bij Assadaaka waren op zijn paasbest gekleed voor de gelegenheid. Een enkeling hield een korte en emotionele toespraak over de culturele en godsdienstige importantie van de Arabische taal.

Voorzitter Ahmed el Mesri ging tijdens de bijeenkomst via een live verbinding met de Verenigde Staten in gesprek met docenten de Ämerican University in Indiana, USA. Deze American University is een soort volksuniversiteit. De zoomverbinding werd geprojecteerd op het scherm in de Assadaaka-zaal, de verbinding verliep probleemloos en de aanwezigen konden de conversatie fijn volgen.

De gesprekspartners in de Verenigde Staten gaven een uitgebreid exposé over de door hen gehanteerde onderwijsmethodieken binnen hun volksuniversiteit. Diverse pedagogisch-didactische modellen passeerden de revue, waarbij de Amerikaanse deelnemers veel konden leren van de Assadaaka-methodieken. Assadaaka werkt regelmatig samen met academische partner instituten in binnen- en buitenland. Ook draagt de organisatie bij aan

De bijeenkomst bood de Assadaaka Community de gelegenheid om op feestelijke wijze certificaten uit te reiken aan haar eigen vrijwilligers: het Certificaat Vrijwilliger van het Jaar 2021 werd uitgereikt aan de gecertificeerde Vertrouwenspersonen: Souad, Jamila, Sakina, Ordeya, Khadija en een helaas afwezig zijnde Hajiba.

De decorandi ontvingen bovendien een exemplaar van het recent verschenen boek ‘Amsterdam en het slavernijverleden’. Assadaaka stimuleert daarmee ook de intellectuele ontwikkeling van haar vrijwilligers. Kennis van de geschiedenis van Amsterdamse samenleving leert ons het samen leven in de toekomst vorm en inhoud te kunnen geven. De decorandi waren blij verrast met dit geschenk.

De bijeenkomst verliep in een plezierige en feestelijke sfeer. Een smakelijke vismaaltijd met frisse zomersalade. Ahmed el Mesri hield een plezierige toespraak waarin hij inging op de uitdagingen voor bewoners in CORONA tijd, opvriep tot verbinding en wederzijds hulpbetoon. De presentatie was in handen van geestelijk verzorger rabbijn Simon Bornstein.

 

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken