homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

ASSADAAKA PARTICIPEERT IN FNV CONGRES2022

v55Op 12 en 13 april namens vrijwilligers van de Assadaaka Community deel aan het vijf/jaarlijkse congres van de grootste vakbond van ons land, de FNV. Het vond plaats in De Fabrique. voormalige veevoederfabriek en nu een officiële evenementenlocatie. Een passende industriële plaats voor een Congres van de vakorganisatie van werkend Nederland.

Voorzitter Tuur Elzinga verwelkomde ruim 500 deelnemers uit alle delen van het land. In zijn openingstoespraak verklaarde de voorzitter, dat de vakbond in gaat zetten op jongeren. De boodschap van de vakbeweging moet aan een nieuwe generatie worden overgedragen. En daar wordt werk van gemaakt!

Solidariteit is en blijft een kernbegrip in het vakbondswerk. Solidariteit met kwetsbaren, met jongeren, asielzoekers, vluchtelingen, studenten en vrouwen zullen steeds vaker kernzaak zijn in vakbondsactiviteiten en uitingen naar de maatschappij.

Tijdens ruim dertig workshops met de meest uiteenlopende vakbondsthema’s werden aangeboden. De vakbondsleden werden goed verzorgd. Er was een heel plezierig gastronomisch aanbod, vegetarisch, halal, koosjer en al het overige was deze keer mogelijk. Heel mooi georganiseerd.

Belangrijke toespraken werden gehouden door de voorzitter van de Europese vakbondskoepel in Brussel, de heer Luca. Hij hekelde de flexibele arbeidscontracten voor jongeren, de onzekerheid op de woningmarkt waaraan ook de woningnood is gekoppeld en meer. Hij riep op tot een sterke vakbeweging; de organisatie van nog meer vakbondsmacht.

Er was in de avond een groot en sfeervol feest in de grote zaal, waar klassieke Jazz muziek door de ruimte zoemde. De stoten vanaf de Saxofoon gierden door gans het complex. Vakbondssecretaris is een gewichtig mens, met beide benen nuchter op de FNV werkvloer. Een zeer deskundige en aangename verschijning.

Er was ruimschoots de mogelijkheid tot ontmoeten, voor goede en diepgaande gesprekken. Ieder kaderlid kon haar/ zijn ei goed kwijt tijdens het CONGRES. Van iedere bijeenkomst werd een verslag gemaakt ten behoeve van het bondsbestuur. De opbrengt wordt opgenomen in het Meer Jaren Beleidsplan dat binnenkort wordt gepresenteerd aan het FNV Ledenparlement.

Ook de “weergoden” bliezen hun partijtje mee; de deelnemers konden genieten van een zonovergoten FNV CONGRES2022. De duisternis van tweeeneenhalf jaar aan lockdowns en COVID maatregelen werden acter gelaten. Enthousiast gaat de FNV de toekomst tegemoet. Het centrale thema van het congres was dan ook:

“JIJ MAAKT DE TOEKOMST!”

Door: Ahmed el Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken