homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka ondertekent Diversiteitscharter van de Sociaal Economische Raad

vr0Het Diversiteitscharter van de Sociaal Economische Raad (S.E.R) is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, FNV, CNV en werkgevers om de diversiteit en inclusie op de werkvloer krachtig te stimuleren.

Partners en ondertekenaars verklaren niet alleen hun solidariteit, maar promoten inclusie en diversiteit op de eigen werkvloer en geven daarmee nadrukkelijk het goede voorbeeld aan andere organisaties. Assadaaka wil hierbij functioneren als rolmodel in Amsterdam.

Assadaaka kiest bewust voor ondertekening op de dag voor de viering van Keti Koti, de nationale jaarlijkse viering van de afschaffing van de slavernij op 01 juli 1873. Ook nu nog zijn de gevolgen van de toenmalige slavernij nog dagelijks voelbaar in onze samenleving. Ongelijke behandeling en discriminatie moeten worden aangepakt, vooral op de arbeidsmarkt. Assadaaka maakt met de ondertekening een uiterst krachtig statement.

Met de ondertekening van het Diversiteitscharter treedt de Assadaaka Community toe tot een uitgebreid netwerk van honderden bedrijven en organisaties en kennisdeling op het gebied van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Assadaaka heeft veel relevante expertise in huis, welke gaarne gedeeld wordt met de partnerorganisaties in de ketens en het netwerk.

De experts van Assadaaka zijn ervaren in het geven van trainingen en workshops voor prominente academische en overheidsorganisaties, het bedrijfsleven en in het onderwijs. Bedrijven, overheden en andere partners kunnen een beroep doen Assadaaka om een workshop, training, symposium, studiedag, etc. op locatie te verzorgen.
Recentelijk heeft Assadaaka een Antidiscriminatieprotocol ingevoerd welke toepasselijk is op alle gebruikers, bezoekers, vrijwilligers en andere organisatieonderdelen. In de toekomst zal het diversiteit en inclusiebeleid verder worden uitgebreid.

Door: Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken