homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka & Nationaal Jaar van de Vrijwilliger (2021)

vb4Het jaar 2021 is uitgeroepen tot het Jaar van de Vrijwilliger. Dit om te vieren dat we met elkaar Nederland en Assadaaka maken! Maar ook om anderen te inspireren om mee te doen!

Als u dit leest, dan leest u deze tekst op het vrijwilligersplatform van de Assadaaka Community. Waarschijnlijk doet u zelf aan vrijwilligerswerk of overweegt u om dit te gaan doen. Viert u het Jaar van de Vrijwilliger met Assadaaka mee?

In de loop van het jaar organiseerde Assadaaka reeds diverse activiteiten om uitgebreid stil te staan bij de viering van het Jaar van de Vrijwilliger. Zo werden de top Vrijwilligers van het Jaar 2020 in januari vereerd met een oorkonde van het Assadaaka Bestuur. In juli 2021 werden de vrijwilligers van het Jaar 2021 uitgebreid in het zonnetje gezet en bedankt oor hun dankbare inzet.

De vrijwillige muzikanten van het Orkest Rouh Taurat, de Assadaaka Vertrouwenspersonen, vakbondsmensen en andere maatschappelijk actieve mensen werden door Assadaaka vereerd met een speciaal vervaardigde oorkonde of een Helden Speld van de Gemeente Amsterdam. Meestal tijdens een feestelijk georganiseerde lunch of bijeenkomst.

Assadaaka houdt heel erg veel van de vrijwilligers en de vrijwilligers van Asaadaaka. Veel vrijwilligers geven aan dat zij het Vriendschapshuis van Assadaaka beschouwen als een tweede huis of aanvullende familie. En terecht zo.

Gedurende de afgelopen weken organiseerde de Assadaaka Community diverse uitjes voor de vrijwilligers. Zo werd een uitgebreide picknick in het Flevopark georganiseerd en met een groep een bezoek gebracht aan de Slavernij tentoonstelling in het Rijksmuseum, werd een romantische rit met de Museumtramlijn gemaakt in combinatie met een vrolijke picknick in het Amsterdamsche Bos en nog afgelopen week werd een feestelijke BBQ georganiseerd.

Vrijwilligerswerk bij de Assadaaka Community is een zeer waardevolle ervaring, iets wat jongeren regelmatig ervaren. Zij leren vaardigheden en vergaren kennis welke elders nauwelijks beschikbaar is. De expertise die de Assadaaka Community in huis heeft is zeer indrukwekkend verklaarde Brandweer Commandant Tijs van Lieshout nog onlangs.

Trainingen en workshops worden aangeboden aan de vrijwilligers, die daardoor kunnen groeien in hun persoonlijke leven en vrijwilligerswerk. Een kostbare aanvulling op menig curriculum dus. Aan iedere deelnemer wordt na deelname een certificaat uitgereikt.

Het vrijwilligerswerk bij Assadaaka leidt tot duurzame vriendschapen, netwerkvorming voor en door vrijwilligers. Vrijwilligers worden binnen Assadaaka buitengewoon gerespecteerd, ook hun opvattingen, idee├źn en initiatieven die het werk van het Vriendschapshuis mogelijk maken.

Assadaaka beschikt sedert tientallen jaren over een uitgebreid netwerk aan professionele en informele partnerorganisaties in de regio Amsterdam en ver daar buiten. Een referentie van Assadaaka voor een vrijwilliger van de organisatie werkt dan ook zwaar mee en dat is voordelig voor de vrijwilligers. En voormalige vrijwilligers. Assadaaka vrijwilligers die ook bij een andere organisatie aan de slag gaan worden doorgaans met open armen ontvangen.

Ook werkt de Assadaaka Community aan een steeds voortschrijdende professionalisering van het vrijwilligerswerk middels vrijwilligerscontracten, social-media-protocol, antidiscriminatieprotocol en meer. Assadaaka is een plezierige en veilige organisatie waar een vrijwilliger als mens zichzelf mag zijn, zich kan ontwikkelen en gewaardeerd weet.
Met vrijwilligerswerk versterk je elkaar en de samenleving. Zo werd in het afgelopen jaar de VAR opgericht, d Vrijwilligers Advies Raad, die de Assadaaka Community gevraagd en ongevraagd kan adviseren. Ook daar kan een vrijwillig lid zich manifesteren!

Vrijwilligers zijn bij Assadaaka hartelijk welkom, voor een korte periode, een specifieke klus of langdurig project, voor een stage of een training. Zou u ons team willen komen verstevigen? Dan kunt u meer info verkrijgen via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of 06 272 64138.

Wij wensen u een fijne viering van het Jaar van de Vrijwilliger!

trv

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken