homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka en Operatie ZorgHART. Viering van de start van deze spotlight-actie.

wewKen jij iemand met een ZorgHART?Met die leus ‘Ken jij iemand met een ZorgHART?’ ging op donderdag 04-06-2020 de actie van start om mensen (-die als vrijwilliger-) zorg verlenen aan mensen in hun omgeving zichtbaar te maken. Dat kan dus een mantelzorger zijn, maar ook iemand anders, die betrokkenheid hoog in het vaandel heeft en zich altijd inzet voor een ander.

Meldt deze hulpverstrekker liefst vandaag nog aan met een foto bij http://www.operatiezorghartr.nl !

De Corona-crisis maakte zichtbaar dat het er was in Amsterdam: naar elkaar omkijken en ook zorgen voor elkaar. Zorg begint altijd in je naaste omgeving: je bemerkt iets en dan doe je iets in reactie. Soms gebeurt dat geheel in de verborgenheid en soms is het voor iedereen zichtbaar.

Deze actie is gericht op Amsterdam Oost: alle zorgharten zijn onmisbaar in Amsterdam Oost. Daarom zetten de organisaties achter ZorgHART Amsterdam in samenwerking deze actie op (-met onze eigen Klaartje Koster van de Assadaaka Community) om deze deze mensen in dee spotlights te zetten met een rondreizende foto-expositie door Amsterdam Oost in het najaar, waar zij allemaal op te zien zijn. Operatie ZorgHART wil al deze mensen zichtbaar maken, die vaak in stilte hun ondersteuning geven. Het achterliggende idee is ook om vrijwilligers en bewoners met een hulpvraag sneller te kunnen koppelen door samen méér bewoners te bereiken, ook diegenen die moeilijk bereikbaar zijn, doordat ze zien dat ze bestaan: informele hulpverleners. Assadaaka was al een aanspreekpunt voor informele zorgvragen in Amsterdam Oost, maar nu gaat dit concept breder gedragen worden. SAMEN MAKEN WE AMSTERDAM.

Bij het van start gaan van een actie als deze hoort ook een moment om dat te vieren. Er waren vertegenwoordigers van diverse organisaties, waaronder ook Assadaaka. Een aantal vrijwilligers van Assadaaka brachten allerlei hapjes mee, en er was live-muziek, ook werden zowel bij de opening alswel de afsluiting gedichten voorgelezen en natuurlijk opende onze stadsdeelraad voorzitter Maarten Poorter de happening, waarbij hij ook alvast een paar mensen noemde, die hem bekend waren als een spil in een zorgfunctie. Na afloop gingen ook mensen op de foto, waaronder Ahmed, Ali en Naiema van Assadaaka door de fotograaf van Operatie ZorgHART.

De viering van de opening vond plaats buiten voor de stadsdeelraad op Atlantisplein 1 in Oost. Door de Corona-crisus is veel niet openbaar toegankelijk, zo ook de bezoekerslocatie van Assadaaka. Het regende en veel mensen liepen haastig voorbij, maar een paar mensen blevenf belangstellend staan. Door de regen waren er dus weinig mensen aanwezig en de mensen van Assadaaka waren in de meerderheid, dus eigenlijk was het met Klaartje samen ook een beetje ons feestje. In het intervieuw na afloop met Dhr. Poorter, liet Maarten aan Assadaaka weten deze ‘informele zorgmarkt’ als Stadsdeelraad (Gemeente Amsterdan Oost) ook verder te gaan ondersteunen. Ook daar is Assadaaka heel blij mee, want de maatschappij en dus het leven in Amsterdam Oost maak je samen, want het gezegde is niet voor niets ‘samen sta je sterk’.

Kent u ook iemand met een ZorgHART? Meldt hem of haar dan aan http://www.operatiezorghartr.nl.

wer

tyw

zxa

rte

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken