homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#ASSADAAKA DELEGATIE AANWEZIG BIJ #FNV #01 #MEI #VIERING

xz3Een uitgebreide delegatie van bezoekers, deelnemers en vrijwilligers van de Assadaaka Community was op zondag 01 mei 2022 aanwezig bij de landelijke FNV 01 mei viering in Utrecht aanwezig. De groep liep ook mee in de #FNV #mars voor goede #sociale #rechten en voor een #socialer #Nederland.

Hiermee werd aandacht gevraagd voor #werknemersrechten en de verbetering van de maatschappelijke positie van kwetsbare burgers. De Assadaaka afvaardiging werd hartelijk verwelkomd door de FNV voorzitter.

De groep reide per trein naar het zonovergoten Utrecht en van daar naar Utrecht-Zuilen. Hier werd in het JULIANAPARK de landelijke 01 mei manifestatie gehouden. De strijd om goede #arbeidsvoorwaarden duurt reeds meer dan honderd jaren, is #actueler dan ooit.

Steeds hogere prijzen door de #inflatie en achterblijvende lonen, maken de #strijd om een betere #CAO steeds dringender. Een Caraibische drumband trommelde de FNVérs bij elkaar; ‘slaet den trommele!’

De demonstranten zijn tegen de door het rijk voorgenomen ‘ontkoppeling van de AOW’. De regering wil de hoogte en indexatie van de AOW-uitkering aan onze Ouden van Dagen loskoppelen van de indexatie die wordt toegepast op het wettelijk minimumloon en de sociale uitkeringen. Hierdoor zouden de pensioengerechtigde burgers nog verder achterop komen, een armoedeval dreigt. De FNV wil de ontkoppeling van tafel krijgen. Ook ouderen hebben recht op een fatsoenlijk inkomen.

In een verklaring zegt vakbondsvoorzitter Tuur Elzinga dat de lonen in Nederland echt omhoog zullen moeten voor een eerlijkere verdeling van de welvaart. “Het is toch te gek voor woorden dat ons land steeds rijker wordt, maar veel mensen juist armer? Het geld hoopt zich op bij grote bedrijven en een kleine groep veelverdieners.” FNV wil ook dat het belasten van winsten en vermogens op een eerlijkere manier gaat.

De Assadaaka deelnemers liepen mee van het Jaarbeursplein naar het Julianapark. Hier stonden kraampjes waar allerhande FNV onderdelen zich aan de leden en overig publiek presenteerden. Ter plekke werden nieuwe vakbondsleden ingeschreven. Vakbondsmacht komt voort uit het collectief, uit de eenheid van een massa leden.

Op het podium voerden vakbondsbonzen het woord en speelden landelijk bekende muzikanten muziek, alles samen een motiverend en opgewekt programma. Het betrof de eerste 1 mei viering sedert de jaren van pandemie, de vakbondsleden genoten volop. De manifestatie trok duizenden bezoekers en deelnemers naar Utrecht. De boodschap van de 01 mei viering was uiterst serieus.

Door: Ahmed el Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

nz4

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken