homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka Community heeft op 16-11-‘12 het overlijden van een trouwe vrijwilliger herdacht

Hoe herdenken de moslims hun overleden dierbaren? Op woensdag 7 november 2012 is onze trouwe vrijwillger dhr. Mohamed El Bouazzati plotseling overleden. Als bewoner van het Makassarplein heeft hij veel bijgedragen voor de veiligheid van het plein.

Op vrijdag 16 november jl. hebben de bestuursleden, vrijwilligers van Assadaaka Community en stichting Onze Hoop hem herdacht met een themabijeenkomst. Op deze avond waren ook aanwezig vrienden, famillie en buurtbewoners van de Makassarplein. Imams hebben lezingen gegeven uit de heilige Koran en Anashit gezongen. Daarna hebben de aanwezigen gezamenlijk gegeten.
Afsluiting was: 22.00 uur.

Hier volgt een toespraak van Ahmed El Mesri

Lieve aanwezigen,

Voor wie mij nog niet kennen: ik ben Ahmed El Mesri, oprichter en voorzitter van Assadaaka en Onze Hoop.
Vanavond zijn wij bijeengekomen om het overlijden van onze gewaardeerde vrijwilliger Mohammed El Bouazzati te herdenken. Hij is op 7 november bezweken aan zijn ziekte, nog slechts 61 jaar oud.

Gedurende zijn leven heeft hij zich ingezet voor de multiculturele vereniging Assadaaka en voor de stichting Onze Hoop. Als migrant met een Marokkaanse achtergrond en als chronisch zieke kende hij uit ervaring de problemen waar migranten met een chronische ziekte mee te maken hebben.
Van deze ervaringen wilde hij ook andere mensen deel laten zijn. Daardoor heeft hij de levenskwaliteit van veel andere mensen, migranten met een chronische ziekte en hun naaste familie en vrienden, verbeterd en daarmee blijft hij ook in onze gedachten voortleven.

Deze avond is niet alleen een avond om onze vrijwilliger te herdenken; wij grijpen zijn overlijden aan om ook stil te staan bij hoe moslims hun overleden dierbaren herdenken. Iedere maatschappij, iedere cultuur heeft een eigen manier om met het verdriet dat het overlijden van een dierbare met zich meebrengt, om te gaan. In de afgelopen decennia is de manier waarop dit in Nederland gebeurt ingrijpend veranderd; voor veel mensen die uiteen traditioneel milieu komen, is dit misschien wel heel verwarrend. Daarom willen wij op deze avond ook graag stilstaan bij de manier waarop mensen met een Marokkaanse of in het algemeen islamitische achtergrond omgaan met rouwverwerking, met het overlijden van geliefden, familie, vrienden. Wij hopen hiermee ook onderling begrip te bevorderen.

Daarnaast is het ook goed mogelijk dat anderen die niet vertrouwd zijn met de manier waarop moslims met overlijden omgaan, hierin een inspiratiebron kunnen vinden om met hun eigen verdriet om te gaan. Zo hoeft het overlijden niet het einde te zijn van een leven, maar kan het, ondanks het verdriet dat nu eenmaal altijd met het afscheid van een beminde samengaat, ook een nieuw begin inluiden.

Naast een beschouwing over herdenken bij moslims wordt er een half uur uit de heilige Koran voorgelezen. Om 7 uur gaan we gezamenlijk eten.

Ik wens u allen een fijne en leerzame avond toe.
     

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Assadaaka Community
tel. 020-7525131 - 06-47440672 of via email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)http://www.assadaaka.nl   

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken