homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka brengt werkbezoek aan de Bijstandsbond

voi87Afgelopen week bezocht een bescheiden delegatie van de Assadaaka Community een bezoek aan de Bijstandsbond. Het kantoor van deze Vereniging zetelt in Amsterdam-West. De Bijstandsbond voorziet in een belangrijke behoefte aan informatievoorziening aan mensen met een minimuminkomen, specifiek aan mensen met een bijstandsuitkering.

De Bijstandsbond geeft ieder mens die hierom vraagt informatie omtrent regelingen betreffende de Participatiewet en participatiewet uitkeringen. De Bijstandbond maakt zich sterk voor een menselijke benadering van minima door overheden.
De juridische spreekuren van de Bijstandsbond worden gedraaid op basis van een structurele samenwerkingsrelatie met advocatenkantoor VHM Advocaten. Deze juristen zijn gespecialiseerd in het sociale zekerheidsrecht.
De Bijstandsbond heeft een inloop-spreekuur op dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Advocaat aanwezig na 13.00 uur. U kunt zo binnenlopen zonder een afspraak te maken en meestal wordt u meteen geholpen door spreekuurmedewerkers of door een advocaat.

Adviezen van de Bijstandsbond zijn gratis. Iedereen die moeilijkheden en/of klachten heeft bij uitkeringsinstanties helpen wij, zoals het invullen van formulieren en het indienen van bezwaarschriften.

Ook gaan vrijwilligers van de Bijstandsbond in sommige situaties mee naar de instanties om ondersteuning te geven bij gesprekken die u moet voeren. Voor al uw vragen over reintegratietrajecten, participatieplaatsen, werken met behoud van uitkering, de tegenprestatie in de bijstand, etc.

Minima kunnen met hun sociaal-juridische vragen nadukkelijk ook terecht bij de Assadaaka Community. De spreekuren bij Assadaaka zijn thans op afspraak te bezoeken, i.v.m. de covid preventie. De Vertrouwenspersonen van Assadaaka helpen u graag verder!

Door: Rabbijn Simon Bornstein, Geestelijk Verzorger van de Assadaaka Community

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken