homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka bij opening HOLOCAUST NAMENMONUMENT

bt5Op zondag 19 september 2021 werd het Nationaal Holocaust Namen Monument in gebruik gesteld door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, die tijdens deze gelegenheid het Pruisisch Blauwe keppeltje met goudgalon van zijn vader droeg; Prins Claus, wiens aandenken tot zegen strekt. Het construct ter waarde van 15.000.000 Euro werd gebouwd in opdracht van het Bestuur van het Nederlands Auschwitz Comité.

Met het ingehuldigde monument krijgt Nederland na meer dan vijfenzeventig jaar met de namen van alle 102.000 Nederlands Holocaust slachtoffers die geen eigen graf hebben op één van de circa 300 Joodse begraafplaatsen in Nederland. Het monument staat aan de Weesperstraat.

Het inhuldigingsceremonieel vond plaats tijdens een besloten bijeenkomst in de Hoftuin van de Protestantse Diaconie. Hierbij waren naast Zijne Majesteit Koning Willem Alexander ook aanwezig de burgemeester van Amsterdam. Minister president Mark Rutte en een beperkte groep genodigden.

Onder de genodigden waren opvallend veel witte Nederlanders aanwezig en er was een schreeuwend gebrek aan religieuze en culturele diversiteit en inclusiviteit waarneembaar. Er was een overmatige aanwezigheid van kopstukken en een wederom schreeuwend gebrek aan mensen om wie het werkelijk moet gaan, de Holocaustoverlevenden.

De onthulling was rechtstreeks te zien op de nationale televisie.

Zijne Majesteit onthulde het monument samen met JACQUES GRISHAVER, de voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité. De Assadaaka Community feliciteert het Auschwitz Comité met het slagen en onthullen van het Nationale Holocaust Namen Monument.

Heeft u het emotioneel zwaar, voelt u pijn of verdriet door de onthulling van het HOLOCAUST NAMEN MONUMENT, dan begrijpen wij dat erg goed. De geestelijk verzorger en vertrouwenspersonen van de Assadaaaka Community staan klaar om u te ondersteunen en ontvangen u graag voor een luisterend oor en een goed gesprek op de Polderweg 300, 1 hoog, 1093 KP Amsterdam. Voelt u zich WELKOM!

Door: Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken