homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#Assadaaka bij #Herdenking #Februari #Staking

yt5Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein, #Geestelijk #Verzorger
De Assadaaka Community was op 25 februari 2021 aanwezig bij de Herdenking van de Februari Staking in 1941. De Assadaaka Community is sinds haar oprichting dertig jaar geleden ieder jaar present. Dit jaar via een digitale verbinding. En Rabbijn Simon Bornstein bezocht namens de Assadaaka Community ook het monument de Dokwerker op het Mr. Visserplein.

In het jubileumjaar 2021 is het tachtig jaar geleden dat de Februari Staking plaats vond. Normaliter roept de Assadaaka Community u op naar de herdenking te komen en mee te doen aan het defilé langs de Dokwerker.
Dat kan dit jaar niet. We zullen dit lustrumjaar de Februaristaking van 1941 op een andere manier moeten herdenken. Aangepast aan de Coronamaatregelen vindt de herdenking plaats met een beperkt gezelschap, zonder publiek en zonder defilé.

De Herdenking vond plaats op een naargeestig Mr. Visserplein, dat compleet was afgezet met hoge hekken en zwarte schermen. Bezoekers werden op afstand gehouden en een legertje politieagenten patrouilleerde rond de afzettingen. Pandemietijd als een duistere tijd.

De warme winterzon bescheen het hoofd van de Dokwerker en tijdens de herdenking Toespraken werden gehouden door onze burgemeester mevrouw Femke Halsema, door leden van het Comité Herdenking Februaristaking en historicus Geert Mak. En ook was er een musicale omlijsting. Het geheel werd rechtstreeks uitgezonden op televisisie via de nationale publieke omroepen.

In het komende Lustrumjaar wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Februari Staking van 1941. Amsterdamse organisaties zoals het Stadsarchief openen speciale tentoonstellingen. Op scholen in Amsterdam wordt de Februaristaking gekozen als thema van het project School der Poëzie.

Stichting de Rode Loper en scholieren van de Theaterschool ontwikkelen hun eigen voorstelling samen met de organisatie Theater na de Dam.
Ook de Assadaaka Community levert samen met de vakbonden en maatschappelijke partners een bijdrage aan het lustrumjaar 80 jaar Februari Staking. Er wordt op diverse momenten in 2021 tijdens Assadaaka activiteiten aandacht besteed aan de Februari Staking.

hty7

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken