homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#Assadaaka bij digitale herdenking #UN #Holocaust #Herdenking in #Europees #Parlement

 v21Op 27 januari 2021 namen voorzitter #Ahmed el #Mesri, #Rabbijn #Simon #Bornstein en leden van de Assadaaka Community deel aan de digitale herdenking van de #VN #Holocaust #Memorial #Day in het #Europees #Parlement in #Brussel.

Vanuit de plenaire vergaderzaal van het #Europees #Parlement klonken de plechtig klagende klanken van de violist. De voorzitter van het Europees Parlement heette de digitale deelnemers van harte welkom.

De openingstoespraak werd gehouden door de heer #Lauder, voorzitter van het #World #Jewish #Congress, koepel organisatie van de meeste orthodox-Joodse gemeentes. Vanuit het Staats Museum Auschwitz in zuidelijk #Polen werd de bevrijding door het Russische #Rode #Leger van het voormalige #vernietigingskamp gememoreerd.

Sedert tientallen jaren neemt de #Asssadaaka #Community deel aan de Auschwitz herdenking in het Amsterdamse #Wertheimpark. Door coronamaatregelen wordt de herdenking dit jaar in een zeer klein gezelschap gehouden, de poorten van het Wertheimpark zullen op zondag 31 januari gesloten zijn voor het publiek. `De Assadaaka Community bestaat dit jaar 30 jaar.

De #herdenking wordt door de NOS landelijk uitgezonden op televisie. #Minister-#President #Mark #Rutte, #burgemeester Femke #Halsema en #Staatssecretaris #Blokhuis zullen het woord voeren in aanwezigheid van onder anderen voorzitter J. #Grishaver van het Nationaal #Auschwitz #Comité en #Tweede #Kamer #voorzitter #Khadisja #Arib

Rudi Cortissos overleefde samen met zijn vader de oorlog in de onderduik. Zijn moeder werd samen met 62 andere familieleden in Sobibor vermoord. Ook Rudi Cortissos spreekt het besloten gezelschap toe. Onder degenen die kransen leggen bij het monument is een echtpaar dat de oorlog overleefde: Max en Fia Arpels (beiden 84). Over hen is een reportage te zien. Rob Trip spreek met gasten en er is muziek van #Sinti #zigeunerorkest Brandt.

#NOS #Nationale #Holocaust #Herdenking
Zondag 31 januari
11.05-12.30 uur, NPO1
19.35-20.05 uur, NPO2 Minder weergeven

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken