homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka bezoekt THIS IS HOLLAND!

v0Genieten van het Paradijs Nederland in het beste gezelschap van de hele wereld, dat deden de deelnemers van het bezoek aan THIS IS HOLLAND aan de overzijde van het IJ. Het was verzamelen aan de IJ zijde van het Centraal Station, waarna het gezelschap zich per GVB Cruiser naar de overzijde begaf. Bij het Tolhuis sloot nog een klein ploegje aan bij de groep die bij THIS IS HOLLAND begon aan een vliegreis met de duur van een uur.

THIS IS HOLLAND omvat een fraaie ontvangstruimte met bankjes, een fijne bijhorende winkel met echte Nederlandse producten. Na het passeren van de kassa en het scannen van de stadspassen, kon de groep door. Deze maal moeders, grootmoeders, kleine kinderen en enkele heren.

Na een wandeling door ruimtes met lichtbeelden, effecten, geuren en smaken gaat men door schuivende panelen een vliegtuig binnen. Feitelijk een vluchtsimulator maar dan voor een grote groep, die zich zette op de echte vliegtuigstoelen.

Een realistische ervaring wanneer het fictieve vliegtuig op stijgt voor een mooie rondvlucht boven lieflijk Nederland. Ons Hollands paradijs. Het voert over de Haarlemmermeer, een bocht over de Noordzee, over Beverwijk en Velsen naar de noordelijk gelegen Wadden Zee.

Vanuit de vliegtuigstoel vliegen we door en boven de wolken. Wanneer het opklaart komen de Wadden en slikken realistisch in beeld. Incluis eilanden en zeehondenkoloniën. Prachtig! Hollandse molens en duinlandschappen volgen. “Ik hou van Holland, met zijn bossen en zijn heide” klinkt het uit de luidspreker.
Dan maakt het vliegtuig plots een duikvlucht, door de wolken, stoom spuit uit de rookmakers en het vliegtuig zoeft over de Veluwe. De Rotterdamse havenwerken met containeroverslag, kades, hijskranen. Een maritieme en industriële vliegervaring met uitzicht over de kaal ogende Maasvlakte.

Over de uitgestrekte velden met bloeiende bolbloemen, “Tulpen uit Amsterdam”, de Keukenhof, Leiden en een afsluitende vliegronde over onze hoofdstad met draaiorgel muziek, krijsende meeuwen en pingelende trammetjes. De ons zo vertrouwde geluiden in het centrum van de stad, rond het Nationaal Monumenten het Koninklijk Paleis.

Na de realistische landingservaring steeg het gezelschap langs de denkbeeldige vliegtuigtrap uit. In opperbeste stemming kwam een fijne excursie voor de negentien deelnemers v/m tot besluit.

Door: Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger Assadaaka Community

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken