homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Arabische Hemelvaart bij Assadaaka 21-02-2020

cma21Vrijdag 21 februari 2020 vond de ceremonie plaats, waar het overlijden van de moeder van Ahmed El Mesri centraal stond.

De avond begon iets later dan gepland, omdat er na 19:00 nog meer mensen kwamen om de ceremonie bij te wonen, terwijl op de achtergrond gedurende de voorbereidende aanvang van deze avond religieuze teksten uit een luidspreker klonken.
De avond begon met een aantal toespraken. De condoleance en wat Dhr. Ahmed EL Mesri voor sprekers betekende werd meerdere keren uitgesproken ook in de context van een verlies van een eigen dierbare en hoe Ahmed hen individueel toen steunde.

Ook werd er een vergelijking gemaakt door een spreker met het christelijke Hemelvaart, omdat zijn moeder op Witte Donderdag overleed en hij haar aanwezigheid tot aan Hemelvaart in direct zin er vaarde. Deze 40 dagen periode is niet zomaar, zo worden bij de Rozenkruisers deze 40 dagen ook gerespecteerd, waarna het oplossen van het Astrale Lichaam zich inzet en de ziel in hogere dimensies overgaat. Meerdere religieuze stromingen onderkennen dus deze cyslus van 40 dagen na het overlijden. Tot slot sprak de spreker over de zingeving van lijden: toen Ahmed vertrok heeft zijn moeder veel gehuild, ze heeft veel voor hem gebeden. Het gebed is een kracht, als we samen voor elkaar bidden, helpen we ook elkaar ook in verbinding.

Tot slot hield Ahmed een toespraak met dankwoord, waarna de gasten aan tafel werden genodigd. De gedeelde maaltijd was een traditionele cous-cous met kip. Na de maaltijd gingen een aantal mensen direct weer weg, degenen die bleven waren getuige hoe een groep vrouwen zich aan een lange tafel schaarden met Ahmed aan het hoofd, waarna gebeden en gezangen werden vertolkt mede onder leiding van de Korangeleerde Mw. Hadja Nagwa Kachk.. Het was een bijzondere afsluiting van troost, spirituele steun en overgave.

Assadaaka = WIJ SAMEN. Dat werd met deze avond mooi gedemonstreerd. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd, gedeelde smart is halve smart… goed je moet er zelf doorheen als iets te verwerken is, maar de kracht van gebed en mentale steun is als een extra voertuig… Na de avond werd gezamenlijk opgeruimd, waarna resterende gasten geleidelijk aan vertrokken.

Voor meer informatie en verbinding: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address).

x51

x21

c12

b321

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken