homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ahmed El Mesri van Assadaaka Community over de nachtsluiting van brandweerkazerne Victor

victorAhmed El Mesri van Assadaaka Community heeft ingesproken bij raads-commissie Algemene Zaken (AZ) op 15 november 2018.

Geachte burgemeester, geachte leden van de raad,

Mijn naam is Ahmed El Mesri, ik ben voorzitter van de multiculturele Stichting Assadaaka Community, een informele zorg- en welzijnsorganisatie, die zich in Amsterdam Oost inzet voor de kwetsbare bewoners.

Er is veel onrust geweest over de nacht-sluiting van Brandweer kazerne Victor en de proeftuin die daar plaatsvindt. Bewoners, ook de kwetsbare bewoners, maakten zich zorgen over hun veiligheid. Afgelopen 5 november hielden de brandweer en het Stadsdeel Oost, samen met onze burgemeester mevrouw Halsema, een bijzondere bewonersbijeenkomst bij Assadaaka. Onder de aanwezigen waren veel van onze bezoekers, mensen die als vrijwilliger of als hulpvrager bij Assadaaka komen. Het is voor hen ontzettend belangrijk geweest dat de brandweer en de gemeente in gesprek zijn gegaan met de bewoners. Dat er aandacht en tijd was voor hen en voor hun zorgen. De bewoners voelden zich gehoord en hebben heldere antwoorden gekregen, waardoor hun zorgen zijn verminderd.

In een tijd waarin mensen steeds langer thuis blijven wonen en zich moeten redden met hun mantelzorgers, is een veilige woning essentieel. Zeker in Amsterdam Oost, waar nog veel armoede is en kwetsbare bewoners wonen. Kwetsbare bewoners zijn mensen die niet makkelijk de weg naar zorg en hulpverlening vinden. Bijvoorbeeld migranten ouderen, die door complexe problematiek soms moeilijk bereikbaar zijn. Assadaaka Community bereikt deze groepen, met laagdrempelige activiteiten die de participatie bevorderen, zoals Nederlandse taallessen, mantelzorgondersteuning, een inloopspreekuur en nog veel meer.

Met maatwerk en jarenlange ervaring helpen wij deze kwetsbare bewoners om weer mee te gaan doen en om de weg naar maatschappij weer te vinden.

Al enige tijd werkt Assadaaka Community samen met Brandweer Amsterdam aan brandpreventie, dankzij brandweercommandant Zouhair Jbyeh. Want juist bij deze kwetsbare bewoners is brandpreventie-op-maat van groot belang. Samen met Assadaaka heeft de Brandweer Amsterdam in korte tijd al ongeveer 48 huisbezoeken afgelegd bij deze meest kwetsbare bewoners, die anders hun voordeur dicht houden. Bij deze huisbezoeken worden niet alleen rookmelders geplaatst, maar worden mensen ook vertrouwd gemaakt met de stappen die zij kunnen ondernemen als er brand is. Zo maken we samen Amsterdam Oost veiliger.

Ook geeft de brandweer Amsterdam voorlichting tijdens onze mantelzorgactiviteiten, in Assadaaka’s Vriendschapshuis. Daarnaast zijn wij bezig met het inrichten van een laagdrempelig informatie punt van de brandweer bij Assadaaka in huis. Het zijn ontzettend belangrijke stappen naar een brandveiliger buurt. Als informele organisatie doen wij ons best met de schaarse middelen die we hebben. Er is nog een lange weg te gaan om iederéén te bereiken. Laten wij met elkaar de schouders eronder zetten om onze gezamenlijke doelen te halen en om juist ook deze kwetsbare bewoners te blijven bereiken.

Voor meer informatie: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

vic

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken