homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Aftrap / Samenkomst Samen Delen, Samen Ėén 1 in de Indische buurt geslaagd!

keukenAfgelopen zaterdag 21 februari ging in buurtcentrum de Meevaart het maandelijkse project Samen Delen, Samen Een1! van start.
Een buurtproject van Assadaaka voor de bewoners van de Indische buurt dat is gericht op Gezonde Voeding en Participatie: niet eenzaam maar samen een!, dat is het motto. Iedereen kan van elkaar leren! 
Allereerst werden de in totaal 22 deelnemers, jong en oud uit verschillende culturen, gezond en beperkt welkom geheten. Er was een korte introductie van initiator coördinator van het project Ruud van Eijk die vertelde waarom het project is opgezet en wat wordt beoogd, namelijk een gezondere Indische buurt stimuleren! Behalve dat de bewoners /deelnemers gezonder gaan eten, krijgen zij ook mentale voeding voorgeschoteld!

Zo was er een prachtige en interessante PowerPointpresentatie van Valentina Tesi en Nailda da Silva over wat Gezonde Voeding inhoudt in het algemeen, waarvoor het goed en waarom het zo belangrijk is, terwijl men er toch vaak niet bij stilstaat, want er is veel diabetes en obesitas, vooral onder jongeren in de Indische buurt! Het publiek luisterde aandachtig en was zeer geïnteresseerd in het thema!
Daarna werd er in de grote en vooral schone keuken door de deelnemers heerlijke Italiaanse bruschetta en Turkse bulgur met gezonde groenten voorbereid en gekookt. Dit werd daarna gezellig samen opgegeten, opgeluisterd door sfeervolle wereldmuziek.
Vervolgens hield Ahmed El Mesri tijdens het eten zijn memorabele, treffende en boeiende toespraak over armoede en eenzaamheid. Belangrijke thema’s zeker ook in de Indische buurt!
Volgend maal zullen twee deelnemers: Syrische Hanadi en Irakese Midia laten zien hoe je zalig Syrisch-Irakees eten maakt. Verder staan een paar interessante presentaties over diabetes en nog een andere (wat luchtiger) activiteit: het calorieënspel, op het menu.

Je / U bent van harte Welkom om deel te nemen op zaterdag 21 maart tussen 16u-20u. in buurtcentrum de Meevaart! (Balistraat 48A)

Het zal fijn zijn als je je wilt inschrijven/aanmelden op e-mail adres: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
kinderen

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken