homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Activiteiten van Assadaaka

aSinds kort is Assadaaka begonnen met groepstherapie onder leiding van Fatima waarin kwetsbare mensen zich kunnen ontwikkelen tot zelfredzaamheid. Vorige week is het onderwerp Charisma behandeld door gastdocent Tareq Abdulaziz Alshameri (Etiquette-deskundige). De les ging over zelfpresentatie en etiquette. Er werd op een laagdrempelige manier een voorstelrondje gedaan.

Daarna werd besproken welke etiquette hierbij hoort en de geschiedenis daarvan. Hoe ga je op een nette manier met elkaar om? Hoe breek je het ijs? Hierbij gaf hij diverse voorbeelden en anekdotes. De nadruk werd gelegd op positief gedrag. 

Etiquette begint bij jezelf, hoe je jezelf presenteert aan anderen. Hoe je overkomt, hoe je je gedraagt. Jouw representatie is het begin van hoe je overkomt en mede bepalend voor jouw gedrag binnen de maatschappij. Het belang van kennis is besproken, hoe meer je weet hoe zekerder je van jezelf bent. Zelfbegrip, jezelf goed kennen is erg belangrijk.

Er werd besproken wat van belang is bij de eerste indruk bij anderen en wat bepalend is. Daarna werden wat basis elementen besproken die zorgen voor een goede verhouding tot jezelf en anderen.
Daarna werden wat basiselementen o.a. over veroordelen besproken. Maak nooit een oordeel over een ander op basis van wat je ziet of hoort.

Daarna werden er twee filmpjes vertoond m.b.t. het onderwerp met een duidelijke uitleg en wat je eruit kunt halen. Vervolgens werd er een persoonlijkheidstest afgenomen.
De manier waarop je met mensen omgaat is bepalend hoe mensen met jou omgaan. Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

Het was een goede bijeenkomst vorige week dinsdag en woensdag. De mensen waren zeer tevreden met de bijeenkomst en zouden wel vaker een gastles van Tareq Abdulaziz Alshameri willen. Afgesproken is dat er een vervolg komt.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken