homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

5 mei - Vrijheidsmaaltijd met een toespraak van Ahmed El Mesri

zOp Bevrijdingsdag zondag 5 mei heeft Ahmed El Mesri een toespraak gehouden, hieronder kunt u deze lezen:

Beste, lieve aanwezigen,

Vandaag staat in het teken van vrijheid. Daarom gaan we straks aan tafel voor een heerlijke vrijheidsmaaltijd die we samen delen. Dat is vrijheid. Een vrijheid waarin wij onszelf mogen zijn. Vrijheid om eigen keuzes te maken, om te kunnen stemmen. Vrijheid om in vrede naast elkaar te kunnen leven. En wetgeving die dat beschermt. Onze kinderen kunnen naar school, zij kunnen met al hun vriendjes spelen, van alle achtergronden. Wij hoeven niet bang te zijn. Dat is een groot geschenk. En daar is hard voor gevochten.

Helaas is vrijheid nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn over de hele wereld mensen op de vlucht, voor geweld, voor oorlog, voor dictatuur. Zij leven iedere dag in angst en armoede. Vrijheid en vrede zijn grote geschenken, die wij moeten koesteren.
Want vrijheid is vrij zijn, maar vrijheid is niet vrijblijvend. Als vrijheid betekent dat je jezelf mag zijn, dan betekent het ook dat je de ander in zijn waarde laat. Want jouw vrijheid geldt ook voor de ander. Respect voor elkaar ligt aan de basis van vrijheid. Deze vrijheid moeten wij samen beschermen. Juist nu. Nu er in de wereld een wind waait waarin verschillen tussen groepen worden aangewakkerd, voor politiek gewin. Het is juist nu belangrijk dat wij opkomen voor de vrijheid van de ander, met respect voor elkaar.

Vandaag vieren wij de vrijheid, op Bevrijdingsdag. Een vrijheid die ons dierbaar is. Laten wij samen de handen ineenslaan en ons inzetten voor vrijheid én voor respect voor elkaar.
Ik wens u een heerlijke Vrijheidsmaaltijd, dank u wel.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel: 0647440672 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

zc

qa

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken