homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

4 mei herdenking in de Indische Buurt op het Eltheto kerk.

zwOp 4 mei was een bijzondere dag en traditiegetrouw organiseerde de Assadaaka Community in samenwerking met Stichting Onze Hoop, Stichting Coexistence, en Samen Sterk Groep en ander vertegenwoordigers de 4 herdenking.

Het was vruchtbare en leerzame dag met veel buurtbewoners.
Bij Assadaaka staat de mens centraal en dit projecteren wij in onze dagelijkse activiteiten en de bijeenkomsten die regelmatig bij ons plaatsvinden. Iedereen is welkom bij Assadaaka, wij staan voor u klaar!

Ø  Eerste krans neergelegd bij Muiderpoortstation door vertegenwoordigers van verschillende organisaties.
Ø  Tweede stille tocht naar Elthetokerk
Ø  Derde bijeenkomst met lekker eten bij de Eltheto kerk georganiseerd door Assadaaka voor 100 mensen
Ø  Vierde stille tocht vanuit Elthetokerk naar de Ceramplein en krans neerleggen
Ø  21:00 uur Afsluiting

Hieronder vindt u de toespraak van Ahmed El Mesri van 4 mei herdenking.

Vredesboodschap Eltheto Kerk

Dames en heren, lieve mensen,

Vandaag herdenken wij alle oorlogsslachtoffers. Iedereen die is omgekomen in een tijd dat naastenliefde en vrede werden ingehaald door tegenstellingen en wij-zij denken. Ook hier in de Indische Buurt. Het is belangrijk om deze slachtoffers te herdenken. Hun geschiedenis herinnert ons er aan hoe ontzettend belangrijk het is om er altijd voor te zorgen dat tegenstellingen niet de overhand mogen nemen. Dat naastenliefde voorop staat.

Als we hier in de buurt om ons heen kijken dan zien wij zoveel diversiteit, mooie initiatieven en samenwerkingen. Dat ís naastenliefde. Het is een rijkdom, die onze kleine wereld hier mooi maakt. Wij zijn ook erg blij met deze prachtige samenwerking met de Eltheto Kerk, waarvoor wij hen willen bedanken.

Maar kijken we iets verder, dan zien wij allemaal om ons heen dat het wij-zij denken in nieuwe en oude jasjes worden gegoten. Dat tegenstellingen worden uitvergroot en politiek worden gemaakt. En dat veel mensen gevoelig zijn voor deze boodschap.

Op 4 mei herdenken wij met elkaar, omdat wij niet mogen vergeten. Maar ook omdat wij de gedachte aan vrede en samenleven levendig moeten en willen houden. Dit jaar is het landelijke thema: Het jaar van Verzet. Dat is een belangrijk thema, dat eigenlijk ook een eerlijke vraag oproept… Wat doe jij?

Verzet hoeft niet een groots gebaar te zijn, het betekent ook dat je je iedere dag kan verzetten tegen het wij-zij denken. Dat je je inzet voor je naasten, dat je gelijkheid en vrijheid omarmt. Dat jij iedereen zichzelf laat zijn. Dat je je niet laat opjutten door tegenstellingen tussen groepen vanwege overtuiging, afkomst, religie of geaardheid.

Eigenlijk kan jezelf iedere dag afvragen, wat heb ik vandaag gedaan om bij te dragen vrede en gelijkheid? Vanavond zijn we samen twee minuten stil, voor de mensen die omgekomen zijn, voor wie er geen toekomst was. Maar laat hun toekomst in onze harten liggen, omdat wij hen gedenken en laten zien dat wij dit niet meer laten gebeuren. Dat wij kiezen voor naastenliefde en gelijkheid.

Ik dank u allen en ik wil Aicha en Majida bedanken voor hun geweldige inzet voor het bereiden van heerlijke maaltijden. Ik wens u allen een fijne, inspirerende avond.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken